Humörmonster

Magsjuk eller inte det är frågan.
Jag har ingen aning vad som händer, men jag mår lite konstigt just nu. Vaknade imorse med magont som var mycket värre än gårdagens. Har dock inte spytt mer än en gång idag.

Jag känner hur mitt humör pendlar upp och ner snabbare än man kan säga banan ungefär. Abstinens känner jag också av, men en cigarett känns inte så lockande just nu.
Idag har jag fått i mig lite föda i form av bulle och vatten som jag har fått behålla. Det är ju ett bra tecken iaf.

Jag tänker på Sanna och hennes lunginflammation. Vi har inte pratat på en vecka, för hon orkar inte prata i telefon. Jag har fått prata med hennes familj på telefon och de har fått berätta hur läget har varit. Jag hoppas i alla fall att hon snart blir frisk och kry. :)

..


Det är inte alltid lätt med förhållanden, men här kommer 3 regler jag tycker att man kan ha nytta av. Ja, för vem sa att det var lätt med kärlek?

1. Är det ena parten sur och/eller grinig ska den andra parten fråga vad det är fråga om. Oavsett om den andra parten förväntar sig att få ett svar eller inte. Frågan gör saken oftast bättre. Utan i de fall då den sårade parten känner att den andra parten mycket väl borde förstå vad som står på, då kan frågan irritera ännu mer.

2. På frågor som: "Tycker du att jag passar i det här?, Ser jag tjock i den här?" och "Var maten god?" ska man alltid ge ett genomtänkt och passande svar. Dvs. passar inte den andra parten i något ska man säga att det kanske inte är rätt färg. Mat borde beskrivas oftare med ord som speciell istället för skitäckligt, smaklöst osv.

3. I meningar som: "Du får gärna ringa när du slutar", "jag skulle gärna vilja att du tar disken idag" osv. betyder inte ordet gärna att man skulle föredra om den andra partern gjorde det, utan gärna betyder i det fallet något man måste.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0